Dovolená snů u Wolfgangsee (28. 7. - 5. 8. 2018)

Dovolená snů našeho oddílu proběhla letos na přelomu července a srpna. Jak již bylo řečeno při plánování: Kdo nejede, jako by nebyl. A proto účast byla nad očekávání hojná, všichni chtěli jet, aby mohli být. Zabrali jsme čtyři karavanové parcely a ještě nám to bylo skoro málo. Kdo tam byl, zažil a nezapomene:

1. Usilovné obléhání Plombergsteinu báječně sladěnými lezeckými družstvy.To obnášelo:

  • Premiéru dívčího týmu ve složení Pinďulák, Štěpi a Eli.

  • Dechberoucí výkony Janíkovic nováčků, kteří se blýskli jak ve vícedélkách tak na feratě. Mája za své výkony získala karabinu, jakožto ocenění předsedovo.

  • Neúnavně působil i Robátko, který si splnil sen a dokončil přelezení všech vytčených cest. Svůj výkon korunoval nejen vyvedením cesty pro své holky Míšu a Nikču, ale i záchranou památeční dlouhé expresky. Přitom se obohatil o další dvě zapadlé expresky a jednu smyčku. Tímto také prolomil vcucávací kletbu cesty Juniperus. Následně byla karabinou oceněna i Nikča za heroický výkon na rozpálené stěně. Tandem předseda, Soňa prozkoumal a zdárně se popasoval s těžkými cestami Clou či Filou, ale později pro saharské vedro udělal možná ze všech nejlépe a prchnul k vodě a do stínu.

  • Tandem přežil. Zakoupil průvodce a prozkoumal i další tajná zákoutí Salzburska.

  • Trio Magda, Ed a Štěpi vedlo urputný boj se Třemi mušketýry. Nebyli ani čtyři, ale za pět. Poctivých pět. Nebo za šest? Kdo ví. Mušketýři je naštěstí propustili zpět k Amigos. Krásní, zlatí, dobří Amigos s jejich traverzem.

  • Nezapomeňme zmínit silnou vůli bombárďáka Ondyho, který musel vzhledem k antibiotikům hlídat základní tábor. A ještě se po nich osypal. - Díky Ondro za trpělivost.

2. Nově se přidavší Bambusajda se svou famílijí si musel především hlídat svého Pežota, aby mu s ním junior Marťas neodjel. Neboť na něj úspěšně balil mladou Zahrádkovic. Volné chvíle vyplňovali častěji jinými než lezeckými aktivitami dle aktuálního naložení, nejlépe naložení ve vodě. A velký dík patří za dovezení grilu na večerní grillpárty. Vydařený večer.

3. Magda s Honzou, jakožto mezioddílová návštěva, si s námi užili příjemnou rodinnou dovolenou s pivečkem, grilováním, koupáním. A jelikož se Honza zvládl i proběhnout, a s Magdou a Evkou vylézt pár sportovek, tak snad příště pojedou zase. Rozhodně Kačenka se do smečky infiltrovala s bravůrovou jí vlastní. A zdravit jako Kačka nikdo jiný neumí.

4. Celému týmu se podařilo sejít se na vrcholu Predigtstuhl. Někteří, a nebyli to jen zkušení ferátoví mazáci, ale i neposkvrnění zajíci, bojovali v klettersteigu. Druzí nečekaně rychle vyběhli normálkou. Takže se mohla udělat krásná celooddílová vrcholovka na pozadí Hallstattského jezera a masivu Dachsteinu s bílou zástěrou v podobě ledovce.

5. Několik odvážlivců podstoupilo brutální výstup jižní stěnou Schafbergu a sestup okružní cestou. - Tady šlo téměř o život. Někteří si ji budou pamatovat hodně dlouho.- Kdysi se tahle túra dělala ve dvou dnech. Bambusák vzpomínal, jak musel u jezera Mönichsee bivakovat, když ho zastihla tma.

6. Navzdory pekelným teplotám zvládl rychlovýsadek ve složení Robátko, Pytlouš, Ed a Evka prozkoumat feratu nad Attersee. Parádní linka stěnou Mahdlgupfu, podél obrovského zářezu a nahoře s ostrým hřebínkem. Rozhodně jedna z nejkrásnějších ferát v okolí,nezbývá než doporučit.

7. Voda, voda, voda …. zkrátka Wolfgangsee je malé moře, které skýtá všeliká tajemství: Na hladině se objevují aquabely. Vodní žíňky. Rozličná plavidla. A hlubiny záhadně pohlcují předměty, tedy spíše hodinky. Na druhou stranu ze svých spárů propouští Himalisty vycachtané, usměvavé, spokojené, hladové …takže se večer sesednou na náměstíčku stanové vesnice, která funguje dle husitských zákonů společného vlastnictví dětí, piva, jídla, nádobí, matroše … legrace.