Nechť šťastná třináctka nese štěstí celý rok! (12. - 14. 10. 2018)

Oslavy třináctých narozenin oddílu proběhly v penzionu Romance v Srbské Kamenici na den přesně třináct let od jeho založení třináctého října. Ještě že nám to tentokrát nepadlo na pátek... Účast byla hojná, slavilo se mocně. Juchalo, zpívalo a diskutovalo se do ranních hodin. Oslaven byl nejen Himal, ale i Míša a příchod mocného Šárumana. Předány byly pamětní karáble, a to webmásterovi za webmásterování a nejplodnějšímu pisateli za úrodu článků.

Tradiční součástí oslav jsou celoskupinové výlety. Tentokrát v sobotu cca 15 km z penzionu přes ŘOPíky, zříceninu Dolského mlýna a údolím Jetřichovické Bělé do Jetřichovic a oklikou lukami zpět. Výlet byl v závěru zpestřen tréninkem balance přechodem říčky přes padlý kmen břízky. V neděli přišla na řadu předodjezdová cca 4 km dlouhá vycházka z Jetřichovic přes Mariinu vyhlídku na Vilemíninu sklálu a zpět, když dopoledne proběhly lezecké hrátky na ferrátě Kavárnička.

Novinkou byl nekonečný fotbalový mač, jež neměl vítěze, a akce “Zachraň vejce”, kde se pouze jedné skupině podařilo vysvobodit uvízlého vejcohorolezce bez způsobení zranění. A že způsobů záchrany bylo vymyšleno mnoho...

Dětské sekci oddílu nutno vyseknout poklonu za trpělivost s rakváči a zorganizování velmi, velmi zdařilé a pestré celovíkendové hry!!!

Díky všem za všechno a hore zdar!